• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Професійний стандарт вчителя початкових класів Нової української школи

Професійний стандарт вчителя початкових класів Нової української школи

2021-03-11

/Files/images/101.jpg

Від того, наскільки критично вчитель підходить до аналізу своєї роботи, використовує новинки психолого – педагогічної науки та практики, передовий досвід, шукає нові методи та прийоми освітньої роботи з дітьми, дбає про свій інтелект і культурний розвиток, залежить рівень розвитку та вихованості його учнів.

11 березня 2021 року відбувся семінар для заступників директорів з навчально – виховної роботи у початковій школі та голів фахових об’єднань вчителів початкових класів на тему: «Професійний стандарт вчителя початкових класів».

Мета семінару - огляд структури та ключових засад професійного стандарту, який був затверджений наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, в якому затверджено новий Професійний стандарт вчителів за професіями «Вчителі початкових класів закладу загальної середньої освіти», «Вчитель закладу загальної середньої освіти», «Вчитель з початкової освіти» ( з дипломом молодший спеціаліст) від 26.12.2020 року №2736.

На семінарі учасники дізналися про зміни та доповнення, які базуються на загальних та професійних компетентностях педагога, якими має володіти вчитель Нової української школи і як застосовувати Професійний стандарт у плануванні свого професійного розвитку. Консультант з навчальної діяльності початкової школи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Мельніченко Альона Ігорівна детально розкрила структуру Профстандарту та трудові функції вчителя, якими має володіти педагог.

Учасники семінару високо оцінили якість представленого матеріалу та користь для застосування у власній професійній діяльності.

Кiлькiсть переглядiв: 70

Коментарi