• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Третя сесія Ради дітей міста Фастова другого скликання

Третя сесія Ради дітей міста Фастова другого скликання

2013-04-10

09 квітня у м. Фастів відбулася третя сесія Ради дітей міста Фастова другого скликання, у якій взяли участь 58 депутатів з десяти загальноосвітніх шкіл міста.

Перед делегатами сесії з вітальним словом виступив міський голова О.М.Пеньковий. Він розповів про те, чим сьогодні живе наше місто, які актуальні проблеми доводить вирішувати міській раді та її виконавчому комітету. Міський голова коротко зупинився на тому, як місто долає наслідки паводків та підтоплень, яким чином всі комунальні служби разом з працівниками служби Цивільного захисту у Фастівському районі головного територіального управління МНС України у Київській області та ДПРЧ-30 запобігають виникненню надзвичайних ситуацій. Олександр Миколайович проінформував про вжиті заходи та заплановані роботи з ямкового ремонту доріг, які знаходяться в найгіршому стані, підсипки та грейдерування інших. Міський голова висловив впевненість у тому, що за два тижні місто буде чистим, прибраним та охайним, закликав учнів шкіл, їхніх батьків, всіх фастівчан долучитися до його прибирання та благоустрою.

О.М.Пеньковий побажав школярам, щоб з усіх питань, які винесені на

розгляд сесії, були прийняті відповідні рішення, які позитивно вплинуть на подальшу діяльність Ради дітей міста та розвиток учнівського самоврядування.

Начальник управління освіти міськвиконкому Т.В.Хмельницька у своєму вітальному слові відзначила активність, діловитість, рішучість, відповідальність за себе та інших, притаманну лідерам учнівського самоврядування, важливість їхньої справи, активну життєву позицію, яка в подальшому житті допомагатиме їм досягти поставленої мети та добитися успіху. Також вона розповіла про те, над вирішенням яких болючих для місцевих освітян проблем нині працює міська влада. А це – двозмінне навчання у школах та нестача місць для маленьких фастівчан у дошкільних навчальних закладах. Для того, щоб ситуація змінилася на краще будується нове приміщення ЗОШ №12 та проводиться реконструкція ЗОШ №15, проводяться організаційні роботи по початку будівництва дошкільного навчального закладу в мікрорайоні Кадлубиця.

В ході сесії було заслухано та обговорено ряд важливих для учнівської громади міста питань. Голова Ради дітей міста Фастова Турупалова Анастасія доповіла про підсумки роботи Ради дітей міста Фастова. Йшлося про реалізацію програм та проектів у роботі учнівського самоврядування. Обговорено роль партнерства у роботі органів самоврядування дітей та учнівської молоді. Підбито підсумки роботи комісії толерантності і духовного розвитку. Значну увагу приділено організації змістовного дозвілля учнів, розвиток їх творчих здібностей. Розглянуто організацію просвітницької діяльності лідерів учнівського самоврядування щодо формування навичок здорового способу життя. Обговорено правову освіту і результати роботи Дитячої громадської приймальні.

За підсумками роботи сесії з метою розвитку міського учнівського самоврядування, посилення співпраці між шкільними органами та подальшого розвитку волонтерського руху, керуючись Статутом міської ради дітей, рада дітей міста вирішила:

1. Оголосити про початок виборчої кампанії з виборів голови Ради дітей міста Фастова.

2.Провести літню Школу лідерів 2013р.

3. Створити Федерацію шкільних органів УС.

4. Взяти участь у Всеукраїнській акції «Зробимо Україну чистою» та у Всеукраїнській акції «Серце до серця».

5. Провести міський фотоквест «Моя школа найкраща».

6. Створити волонтерські загони для проведення просвітницької діяльності щодо формування навичок здорового способу життя

На завершення заходу перед присутніми виступила секретар міської ради Г.Ф.Поліщук. Вона відзначила високий рівень проведення зібрання, важливість та актуальність розглянутих питань. Особлива Галина Федорівна відмітила змістовність та актуальність доповіді голови правової комісії, учениці ЗОШ№1 Колесник Тетяни на тему: «Правова освіта і результати роботи Дитячої громадської приймальні». Секретар міської ради побажала всім активістам учнівського самоврядування після завершення вишів повернутися до рідного міста та працювати на його розбудову.

Кiлькiсть переглядiв: 94

Коментарi