• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Круглий стіл на базі Станції юних натуралістів

Круглий стіл на базі Станції юних натуралістів

2013-11-21

/Files/images/logotipi/соціальні ініціативи.jpg

Розвиток творчого потенціалу особистості в умовах модернізації навчально-виховного процесу в позашкільному навчальному закладі

21 листопада у м.Фастівна базі Фастівської станції юних натуралістів проведено семінар-практикум на тему: «Розвиток творчого потенціалу особистості в умовах модернізації навчально-виховного процесу в позашкільному навчальному закладі», організований в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» щодо результатів забезпечення у регіонах збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів – центрів, гуртків, секцій. У заході взяли участь в.о. міського голови Галина Поліщук, заступник міського голови Любов Ткачова, начальник управління освіти міськвиконкому Василь Коваль.

Любов Ткачова, виступаючи перед учасниками заходу, акцентувала увагу на тому, що Віктор Янукович поставив місцевим владам чітку вимогу створити кожній дитині умови для розвитку творчих здібностей. Перед виконавчими органами міської ради стоїть першочергове завдання зберегти наявну кількість гуртків та чисельність школярів, охоплених позашкільним навчанням, забезпечити впровадження нових напрямків позашкільної виховної роботи з урахуванням інтересів дітей та підлітків. Необхідно зміцнювати матеріально-технічну базу закладів позашкільної освіти шляхом поліпшення їх ресурсного забезпечення, комп’ютеризації .

Звертаючись до присутніх в.о.міського голови Галина Поліщук зазначила, що Фастів завжди був лідером на Київщині за кількістю позашкільних закладів, дітей, які їх відвідують, та досягнень вихованців, педагогів позашкільників. Сьогодні ж соціальна ініціатива Президента України «Кожній дитині – всебічний розвиток» надала роботі з позашкіллям нового поштовху. На початку року відповідними службами було вивчено роботу позашкільних закладів міста на предмет наповнюваності гуртків, вивчення думки дітей про те, чим хотіли б вони займатися та матеріально-технічного стану цих закладів. Міська влада прийшла до висновку, що позашкілля відіграє важливу роль в розвитку здібностей, талантів та обдарувань дітей, задоволенні їх інтересів. На сьогодні Фастів, з гордістю зазначила Галина Поліщук – представляють вихованці станції юних натуралістів, станції юних техніків, гуртків міського палацу культури на обласних всеукраїнських та міжнародних змаганнях та конкурсах і повертаються до рідного міста з високими відзнаками. Разом з тим, ми повинні оновити методи та прийоми виявлення і розвитку здібних та талановитих дітей через взаємодію педагогів позашкільних закладів, шкіл міста та сім’ї. Галина Федорівна подякувала педагогам-позашкільникам, присутнім на семінарі, за те, що виявляють та розвивають в маленьких фастівчанах ті таланти, які часто бувають приховані в стінах загальноосвітніх шкіл, та висловила сподівання, що ця робота стане поштовхом для обрання майбутньої професії та подальшого життя їх вихованців.

Директор Фастівської станції юних натуралістів Ольга Сіляк окреслила питання: «Розвиток творчого потенціалу особистості в умовах модернізації навчально-виховного процесу в позашкільному навчальному закладі засобами позашкільної освіти» та ознайомила присутніх з роботою лабораторії дендрології та колекція сукулентних рослин, як дієвим засобом позашкільної освіти еколого-натуралістичного напрямку.

Завідуюча куточком живої природи Наталія Стецкевич показала учасникам заходу куточок живої природи, наголосивши на тому, що він є одним з основних простих візуальних засобів позашкільної освіти еколого-натуралістичного напрямку в умовах модернізації навчально-виховного процесу в позашкільному навчальному закладі.

По закінченні семінару-практикуму його учасники пройшлися територією дендропарку. Його господиня, директор станції юних натуралістів, Ольга Федорівна Сіляк продемонструвала наочно досягнення вихованців станції: висаджені рідкісні дерева та рослини, оформлення клумб та мальовничих куточків, поділилася планами на майбутнє.

/Files/images/pnz/IMG_1868.JPG

/Files/images/pnz/IMG_1870.JPG

/Files/images/pnz/u_fastovi_proyshli_gromadski_sluhannya_shchodo_vihovannya_u_molodi_aktivnoyi_zhittievoyi_poziciyi_1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 175

Коментарi