• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Сучасні технології навчання у процесі формування патріотичної особистості на уроках української мови та літератури

Сучасні технології навчання у процесі формування патріотичної особистості на уроках української мови та літератури

2021-10-22

/Files/images/2022.jpg

Рідна мова – найважливіший засіб патріотичного виховання. Вона була і є важливою сферою впливу на національну свідомість молоді, ідентифікаційним кодом нації.

22 жовтня 2021 р. у Фастівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 – ЦВПВ «Гарт» відбулося І заняття майстер-класу для вчителів української мови та літератури нашої громади «Сучасні технології навчання у процесі формування патріотичної особистості на уроках української мови та літератури» (керівники Шевченко В. М., Мамченко Н. М., Докієнко О. П.)

Педагоги дали відповіді на запитання вхідного анкетування та використовуючи вправу «Що нас об’єднує?» представили себе. Слухачі майстер-класу ознайомилися з роботою щодо формування патріотичної особистості на уроках української мови та літератури навчально-виховного комплексу, особливостями підрозділу «Гарт». Керівники майстер-класу Шевченко В. М. та Мамченко Н. М. зауважили, що велике значення на уроках української мови має послідовне й системне вивчення слів-символів, у яких закарбовано культурний досвід минулих поколінь: лелека, калина, кладка, чорнобривці, вишиваний рушник тощо. Саме вони сприяють формуванню національної картини світу наших учнів, укорінюють нові покоління в ґрунт духовності.

«Хто не любить подорожувати?». Із таким запитання перед початком свого виступу звернулася Докієнко О. П., яка запропонувала колегам подорожувати віртуальними лабіринтами національної спадщини українського народу.

Яскравим прикладом того, як учні долучаються до цієї справи, є експонати, представлені в «Українській світлиці», подаровані учнями, батьками, випускниками, а також гостями. На території закладу матері воїнів АТО разом з учнями висадили яблуневий сад, який так і називається «Мамин сад», а це свідчить про велику повагу, шанобливе ставлення учнів як до минулого свого народу, так і його сучасного.

Координатор майстер-класу Н. Жуковська, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників.

Кiлькiсть переглядiв: 133

Коментарi