• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Школа інклюзивної освіти для новопризначених асистентів вчителів та асистентів вихователів «Інклюзія від А до Я»

Школа інклюзивної освіти для новопризначених асистентів вчителів та асистентів вихователів «Інклюзія від А до Я»

2021-10-23

/Files/images/2021.jpg

Роль асистентів педагога в роботі інклюзивного класу є надзвичайно важливою і полягає в організації умов для успішного включення дитини з особливостями розвитку в середовище закладу освіти.

У Центрі професійного розвитку педагогічних працівників розпочала свою роботу Школа інклюзивної освіти для новопризначених асистентів вчителів та асистентів вихователів «Інклюзія від А до Я» (керівники: консультант Центру ПРПП Вікторія Шуляк та асистент вчителя ЗОШ № 1 Світлана Вербенець). Метою роботи школи є надання дієвої практичної допомоги щодо організації діяльності асистента вчителя в інклюзивних класах відповідно нормативно-правовому забезпеченню інклюзивного навчання.

На першому засіданні Школи 22 жовтня 2021 року учасники на прикладах опрацювали вимоги до ведення документації асистента, розібрали складові індивідуальної програми розвитку (ІПР) дитини та індивідуального навчального плану. Також отримали джерела інформації для розробки ІПР, з’ясували різницю між адаптацією та модифікацією програми, продемонстрували приклади модифікації та адаптації у навчанні, оцінюванні, середовищі та психопедагогічної адаптації, закріпили обов’язки та спільні дії вчителя та асистента в контексті уроку.

Наприкінці засідання пограли в спеціальні ігри для розвитку дітей, провели інтерактивну вправу «Так» і «Ні» в роботі з дитиною з особливими освітніми потребами»

Кiлькiсть переглядiв: 137

Коментарi