• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Громадська активність людини починається зі школи

Громадська активність людини починається зі школи

2013-11-21

/Files/images/logotipi/громадська активність.jpg

В рамках відзначення Дня спільних дій в інтересах дітей в Фастівській ЗОШ І-ІІІ ст. №3 20 листопада 2013 р. пройшли громадські слухання на тему «Громадська активність людини починається зі школи», на які учні-активісти учнівського самоврядування школи запросили голову Фастівської громадської ради, депутата міської ради, голову комітету самоорганізації населення мікрорайону Кадлубиця Скурську Л.М., координатора міської ради учнівського самоврядування Петренко І.А., начальника відділу з питань внутрішньої політики, інформаційного забезпечення та по роботі з органами самоорганізації населення Фастівської міської ради Янковську С.А., представників соціальних служб, комітетів самоорганізації населення, педагогів школи.

Звертаючись до присутніх, Світлана Янковська звернула їх увагу на те, що сьогодні Президент України вимагає від органів влади не тільки забезпечувати права дитини, але й поважати і враховувати думку дитини, чути дитину, забезпечувати найвищі інтереси дитини в усіх питаннях, які її стосуються. З іншого боку міська влада вважає за необхідне донести до шкільної юні інформацію про те, як сьогодні в місті функціонують інститути громадянського суспільства, в якому з них можуть самореалізуватися навіть старшокласники. Адже лише так вони вчитимуться ставати справжніми громадянами своєї країни.

Під час слухань учнів-учасники не лише отримали інформацію про принципи формування та діяльності самоврядних структур, але й висловили свою думку про те, які ще проблеми їхніх мікрорайонів варто було б порушити перед міською владою. А це – встановлення знаку пішохідного переходу біля їхньої школи, встановлення 50-відсоткової знижки проїзду в міському транспорті для учнів, зміни графіку автобусних маршрутів вранці, освітлення вулиць мікрорайону. Разом з тим члени учнівського самоврядування висловили переконання в тому, кожен мешканець мікрорайону повинен бути не лише споживачем послуг, але й сам брати посильну участь в житті громади. Так, учні ЗОШ І-ІІІ ст. №3 лише протягом останнього часу висаджували дерева в сквері мікрорайону, прибирали дитячі майданчики, були волонтерами під час свята до Дня інвалідів.

По закінченні слухань прийнято звернення до міської влади де викладені всі пропозиції та зауваження, які прозвучали.

/Files/images/zosh/u_fastovi_proyshli_gromadski_sluhannya_shchodo_vihovannya_u_molodi_aktivnoyi_zhittievoyi_poziciyi_2.jpg

/Files/images/zosh/IMG_1859.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 215

Коментарi