• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Патріотичне виховання як складова системи національного виховання дітей і підлітків у навчальних закладах міста

Патріотичне виховання як складова системи національного виховання дітей і підлітків у навчальних закладах міста

2015-12-17

/Files/images/1025_1530630533929680_2969426446412177245_n.jpg

Останнім часом ми переживаємо доленосні події – Революція Гідності, жертовний подвиг Героїв Небесної Сотні, збройне протистояння на сході країни. Вони чітко засвідчили життєву необхідність щодо активізації національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання дітей та молоді, що є питанням національної безпеки. Саме виховання національних почуттів і патріотизму (за допомогою відповідних заходів, історичної освіти, святкування визначних дат, популяризації національних міфів та символів; участі в різноманітних громадських акціях патріотичного змісту) є одним з основних засобів консолідації української нації.

Керуючись Концепцією національно-патріотичного виховання дітей та молоді від 16. 06. 2015 р. № 641,згідно плану роботи управління освіти та методичного кабінету в грудні 2015 року в ЗОШ №1 були проведені: семінар керівників ЗНЗ та заступників з виховної роботи «Реалізація концепції національно-патріотичного виховання молоді в системі виховної роботи загальноосвітнього закладу» ї , а 17 грудня відбувся семінар-практикум вчителів історії та правознавства «Національно-патріотичне виховання- важлива складова навчально-виховного процесу в сучасній школі». Роботу семінару розпочала методист Світлана Чиженко з питання «Формування патріотизму у підростаючого покоління-одне з основних завдань на уроках історії України», досвідом роботи про застосування технології патріотичного виховання в практиці навчального закладу поділилася вчитель історії ЗОШ №2 Олена Фаб’янчук. А далі, присутні мали можливість взяти участь у засіданні «круглого столу»- «Формування громадянської позиції на засадах технології критичного мислення на уроках історії» який підготувала вчитель історії ЗОШ №1, вчитель вищої категорії, старший вчитель, Бублик Тетяна Іванівна разом з учнями 11класу. Головне питання яке було винесено на обговорення це: «Агресія Росії проти України: причини проблем та шляхи їх вирішення».
Слід відзначити, що ідеї патріотизму педагоги школи намагаються зробити наскрізними в системі шкільного життя, тому активно залучають учнів до участі в різноманітних заходах де патріотичне виховання охоплює всіх учасників навчально-виховного процесу, сприяє формуванню у дітей та утвердженню у педагогів і батьків національних та загальнолюдських цінностей, особистих якостей, що притаманні громадянину України.

Кiлькiсть переглядiв: 126

Коментарi