• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вшанування учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС

Вшанування учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС

2015-12-14

/Files/images/IMG_9452.JPG

14 грудня у м.Фастів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС відбулися покладання квітів до пам’ятника героям-пожежникам на Алеї Слави на території Фастівського районного сектора ДСНС України у Київській області; пам’ятних знаків «Учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС» у Потіївці та «Ліквідаторам аварії на ЧАЕС від вдячних фастівчан» на Казнівці.

У заходах взяли участь заступник міського голови Олена Давиденко, начальник УСЗН Олександр Кабанець, представники структурних підрозділів міськвиконкому, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС та вдови ліквідаторів аварії на ЧАЕС, ветерани та особовий склад Фастівського районного сектору ГУ ДСНС України у Київській області, представники окремих міських громадських організацій, голови комітетів самоорганізації населення Таїсія Ковба та Ніла Глущенко, директор ЗОШ І-ІІІ ст. №7 Віктор Камінський та вчителі школи.
Біля пам’ятного знака на честь учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, воїнів-інтернаціоналістів тапенсіонерів органів внутрішніх справ, які захищали Україну, відбувся мітинг. З урочистими промовами перед присутніми виступили заступник міського голова Олена Давиденко, начальник Фастівського відділення поліції Васильківського відділу ГУ Національної поліції в Київській області Юрій Герасименко, представники громадських організацій. Вони подякували учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС за проявлені мужність і героїзм та побажали всім присутнім міцного здоров'я, мирного неба, щастя і великої удачі, шани і щирої поваги від людей.
Присутні вшанували пам'ять про загиблих хвилиною мовчання, поклали до пам’ятника квіти.
Також цього дня в малій залі Палацу культури з нагоди свята відбулися урочистості та святковий концерт. Розпочалися вони традиційно виконанням Гімну України. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС та всіх тих, хто загинув від наслідків атомного лиха.
Міський голова Михайло Нетяжук подякував всім, хто виконував свій найвищий синівський обов’язок перед рідним народом, хто ліквідовував наслідки аварії на ЧАЕС, та побажав усім присутнім міцного здоров’я, бадьорості духу та оптимізму. Заступник міського голови Олена Давиденко зачитала розпорядження міського голови про вручення подяк виконавчого комітету міської ради ліквідаторам аварії на ЧАЕС з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.
Михайло Нетяжук вручив подяки і квіти за мужність, самовідданість і проявлений героїзм при ліквідації аварії на ЧАЕС понад двадцяти фастівчанам.
Долучилися до вітань помічник-консультант народного депутата України Руслана Сольвара Леся Бурдик, голова Київської обласної Ради ветеранів ДСНС України Анатолій Бондаренко, начальник Фастівського відділення поліції Васильківського відділу ГУ Національної поліції в Київській області Юрій Герасименко, представник Громадської організації «Фастівська спілка ветеранів війни та служби цивільного захисту» Григорій Кучер, голова ветеранської ради Фастівського відділення поліції Васильківського відділу ГУ Національної поліції в Київській області Петро Орловський, голова міськоїорганізації інвалідів «Союз Чорнобильців-ліквідаторів» Олег Карасик та голова міськрайонної організації інвалідів “Союз Чорнобиль” в Київській області Геній Сподін.
Голова Київської обласної Ради ветеранів ДСНС України Анатолій Бондаренко подякував міському голові Михайлу Нетяжуку за підтримку ліквідаторів аварії на ЧАЕС та міських громадських організацій «чорнобильців» і вручив йому диск з відеофільмом про ліквідаторів аварії на ЧАЕС, працівників ДСНС,учасників АТО, та про їхні трудові будні. Також він вручив грамоти ДСНС України колишнім працівникам пожежної частини Григорію Кучеру та Володимиру Шматку, працівникам Фастівського районного сектору ГУ ДСНС України у Київській області Віктору Демченку медаль «Герой рятівник» та Віталію Грицаєнку - медаль «За відвагу на пожежі». Учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС було вручено грамоти від Фастівської РДА, Фастівського відділення поліції Васильківського відділу ГУ Національної поліції в Київській області, громадських організацій та грошові винагороди від міської організації інвалідів «Союз Чорнобильців-ліквідаторів».
Святкову концертну програму підготував народний хор міського Палацу культури «Дзвінкова криниця» під кер. Лілії Максюк.

Кiлькiсть переглядiв: 229

Коментарi