• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Освітяни міста сподіваються на підтримку народного депутата

Освітяни міста сподіваються на підтримку народного депутата

2014-09-11

/Files/images/novini/вересень 2014-1.JPG

10 вересня у м. Фастів міський голова Михайло Нетяжук зустрівся з членами ради освітян Фастова, до складу якої входять представники всіх навчальних закладів міста. У заході взяли участь заступник міського голови Жанна Швидка, представники управління освіти міськвиконкому Наталія Єриш та Олена Давиденко.

Під час зустрічі Михайло Володимирович детально роз’яснив представникам педагогічних колективів систему фінансування закладів освіти міста, проаналізував передбачені міським бюджетом видатки на заробітну плату та енергоносії. Увагу педагогів було акцентовано на тому, що станом на 01 вересня поточного року практично всі обов’язкові, передбачені законодавством виплати, здійснені в повному обсязі. Вчителям вчасно і в повному обсязі було виплачено зарплату у червні та відпускні. Але до кінця року у міському бюджеті не вистачає грошей для здійснення всіх виплат. Міська влада, повідомив Михайло Нетяжук, звернулася з проханням про надання позики до Міністерства фінансів, але звідти надійшла офіційна відмова. Сподіватися можна лише на власні фінансові ресурси, а не на державну підтримку. Тому через брак коштів можливе зменшення у жовтні-грудні розміру надбавки за престижність праці, відповідно до Постанов Кабінету Міністрів України №88 і №89 та Закону про зміни до державного бюджету.
Також в ході зустрічі обговорено питання можливої зміни структури навчального року з метою економії енергоносіїв. Мова йшла про зменшення тривалості або відміну осінніх та весняних канікул, навчання учнів через тиждень по суботах. Педагоги міста не визначилися з даним питанням, зазначивши, що варто почекати до кінця місяця, а вже вирішувати його у жовтні.
Міський голова звернув увагу освітян на необхідності всебічної підтримки учнів, які переселилися зі сходу держави, та тих, чиї батьки перебувають у зоні АТО. Також він цікавився тим, як діти харчуються у школі.
За підсумками наради педагоги міста вирішили звернутися до народного депутата Руслана Сольвара з проханням посприяти виділенню освітянам м.Фастів додаткових коштів з державного бюджету з метою виплати в повному обсязі до кінця року надбавки за престижність праці.

Освітяни підготували наступне звернення:

Народному депутату України
Сольвару Р.М.

Шановний Руслане Миколайовичу!
Ми, що нижче підписалися, педагогічні працівники м.Фастова, звертаємося до Вас з проханням допомогти у вирішенні питання щодо виділення додаткових коштів у розмірі 7,5 млн. грн. з Державного бюджету України шляхом дотаційного вирівнювання на фінансування освіти міста з метою покриття бюджетної незабезпеченості оплати праці та опалення закладів освіти.
Наше клопотання зумовлене значним зменшенням заробітної платні педагогічним працівникам м. Фастова із серпня 2014 року в умовах різкого зростання цін на найнеобхідніше: продукти харчування, ліки, комунальні послуги. Як наслідок - ризик для педагогів опинитися за межею бідності. Найбільш вразливими стали молоді спеціалісти, які не мають ніяких додаткових надбавок (за вислугу років, педагогічних звань та категорій).
Крім того існує загроза призупинення опалення шкіл і садочків у грудні та відправки педагогів у вимушені відпустки за власний рахунок.
Розраховуємо на Вашу підтримку.

З повагою,
педагогічні колективи міста Фастова

/Files/images/novini/вересень 2014-2.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 189

Коментарi